VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

S&P: huizenprijzen stijgen tot in 2016

Geplaatst op: 28-07-2014, 14:00:34

De Nederlandse huizenprijzen zullen zeker tot en met 2016 blijven stijgen. Deze voorspelling doet kredietbeoordelaar Standard & Poors (S&P) in zijn maandag verschenen kwartaalrapport over de Europese huizenmarkt.

S&P verwacht voor dit jaar en volgend jaar een stijging met 2 procent en voor 2016 een groei van 2,5 procent. De snelle groei van de huizenverkoop en licht stijgende huizenprijzen zijn volgens het bureau te danken aan een verbetering van de economische situatie, toegenomen betaalbaarheid van de huizen, meer stabiliteit in de hervormingen van het fiscale beleid en een beperkt huizenaanbod.

Ook in VK, Duitsland en Ierland schijnt de zon

Gesteund door een „zeer gunstig monetair beleid door de centrale banken“ ziet S&P momenteel een herstel van de huizenprijzen op de meeste Europese markten. Het bureau voorziet de hoogste groei van huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk (met een plus van 7 procent) en in Duitsland en in Ierland (beiden plus 4 procent). „Een daling voorspellen wij echter voor Frankrijk (min 4 procent), gevolgd door Spanje en Italië (beiden min 2 procent).”

Volgens het rapport zal de groei van de huizenprijzen in België licht afnemen, met een plus van 1 procent dit jaar, naar 0,5 procent volgend jaar. Pas in 2016 zal er weer sprake zijn van herstel met een groei met 1,5 procent met het verbeteren van de economische situatie.

Bron: www.dft.nl van 28 juli 2014.

Vorige pagina